Министарство одбране Републике Србије
 
28.12.2016.

Потписани уговори о сарадњи у Војногеографском институту



Потписани уговори о сарадњи у Војногеографском институту У Војногеографском институту данас су потписани уговори о пословно-техничкој сарадњи Војногеографског института и Републичког геодетског завода и Војногеографског института и Јавног предузећа за газдовање шумама "Србијашуме".
 
Предмет уговора Војногеографског института и Републичког геодетског завода је заједничка израда дигиталног модела терена за територију Србије, што је капитално дело од националног значаја. Предмет уговора Војногеографског института и Јавног предузећа "Србијашуме" је заједничка израда геопросторне базе података о шумама на територији Републике Србије.
 
Реализацијом ових уговора обезбедиће се релевантни подаци неопходни за израду нове Топогрефске карте 1:25.000 и других геотопографских материјала неопходних јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије.
 
Потписани уговори о сарадњи у Војногеографском институту Данашњим потписивањем уговора конкретизоване су активности три веома значајна државна органа на заједничкој изради података који су од интереса за систем одбране и  шире. Потписивање уговора о сарадњи представља конкретан и одличан пример добре сарадње државних органа и рационалног коришћења државних ресурса.
 
У име Министарства одбране, уговоре је потписао бригадни генерал Илија Тодоров, начелник Управе за обавештајно извиђачке послове (Ј-2) Генералштаба Војске Србије, у име Републичког геодетског завода в.д. директора Борко Драшковић, а у име ЈП "Србијашуме" в.д. директора др Предраг Алексић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА