Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.12.2016.

Potpisani ugovori o saradnji u Vojnogeografskom institutu



Potpisani ugovori o saradnji u Vojnogeografskom institutu U Vojnogeografskom institutu danas su potpisani ugovori o poslovno-tehničkoj saradnji Vojnogeografskog instituta i Republičkog geodetskog zavoda i Vojnogeografskog instituta i Javnog preduzeća za gazdovanje šumama "Srbijašume".
 
Predmet ugovora Vojnogeografskog instituta i Republičkog geodetskog zavoda je zajednička izrada digitalnog modela terena za teritoriju Srbije, što je kapitalno delo od nacionalnog značaja. Predmet ugovora Vojnogeografskog instituta i Javnog preduzeća "Srbijašume" je zajednička izrada geoprostorne baze podataka o šumama na teritoriji Republike Srbije.
 
Realizacijom ovih ugovora obezbediće se relevantni podaci neophodni za izradu nove Topogrefske karte 1:25.000 i drugih geotopografskih materijala neophodnih jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Potpisani ugovori o saradnji u Vojnogeografskom institutu Današnjim potpisivanjem ugovora konkretizovane su aktivnosti tri veoma značajna državna organa na zajedničkoj izradi podataka koji su od interesa za sistem odbrane i  šire. Potpisivanje ugovora o saradnji predstavlja konkretan i odličan primer dobre saradnje državnih organa i racionalnog korišćenja državnih resursa.
 
U ime Ministarstva odbrane, ugovore je potpisao brigadni general Ilija Todorov, načelnik Uprave za obaveštajno izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije, u ime Republičkog geodetskog zavoda v.d. direktora Borko Drašković, a u ime JP "Srbijašume" v.d. direktora dr Predrag Aleksić.
 
photoFOTOGALERIJA