Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
04.04.2014.

Министри одбране и спорта обишли градилиште атлетске дворане на Бањици



Министри одбране и омладине и спорта у техничкој влади Небојша Родић и Вања Удовичић обишли су данас градилиште aтлетске дворане на Бањици и најавили почетак друге фазе радова у мају.  Двојица чланова Владе имали су прилику да се увере како тече динамика радова на изградњи тог спортског објекта који ће, по функцији и капацитету, бити јединствен у региону.

Министар одбране Небојша Родић подсетио је да је у претходном периоду било застоја у изградњи aтлетске дворане, али да сада Министарство одбране и Министарство спорта имају чврсту намеру да испоштују најављене рокове што би значило да друга фаза радова – покривање дворане и завршни занатски радови, почне већ почетком маја.

Министар Родић је рекао да очекује да нова атлетска дворана буде атрактивна и за спортисте из окружења, као и за војне спортисте будући да се налази на земљишту које припада Универзитету одбране.

- Овакве дворане нема ни у републикама бивше Југославије, ни у земљама које су поред нас. Налазимо се на једном изванредном простору где је много младих људи, и потреба за оваквом халом дефинитивно постоји. Будите убеђени да ћемо министар Удовичић и ја завршити ово на шта смо се обавезали - рекао је Родић.

- Као што смо пре пар месеци и обећали, заједно с Министарством одбране и Атлетским савезом, успели смо да дођемо до завршетка прве фазе изградње атлетске дворане. У непуних седам месеци урађено је много више него за период од четири године и тиме смо показали да одговорно приступамо решавању свих проблема на које наилазимо. Желимо, и на делу то показујемо, да уредимо систем, не само спорта, већ целокупног друштва - изјавио је министар Удовичић.

Прва фаза изградње атлетске дворане обухватила је измештање Бањичког потока, грубе грађевинске радове и постављање кровне конструкције. Друга фаза почеће постављањем крова, а затим ће уследити финални занатски радови после чега ће дворана бити спремна за употребу. Земљиште за изградњу тог важног спортског објекта уступило је Министарство одбране, док радове финансира Министарство омладине и спорта.