Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
25.11.2013.

Састанак министра Родића са амбасадором Словеније



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић разговарао је данас са амбасадором Републике Словеније у Београду Францом Бутом.

Закључено је да Србија и Словенија остварују добру међународну и регионалну сарадњу. Правни оквир сарадње у области одбране успостављен је потписивањем Споразума о сарадњи у области одбране 2009. године. Билатерална одбрамбена сарадња је развијена, посебно у областима размене искустава из процеса формирања подофицирског кора, војних архива, војнообразовних институција и сарадња у области буџетирања и финансирања.

Родић и Бут изразили су задовољство недавним веома успешним наступом Уметничког ансамбла Министарства одбране «Станислав Бинички» у Словенији, у оквиру турнеје Мањифика.

Истакнуто је да је потребно даље развијати сарадњу у области војног образовања и војног здравства, као и сарадњу наменских индустрија.

Министар Родић изразио је захвалност за професионално ангажовање припадника оружаних снага Словеније у саставу КФОР и подршку коју Словенија пружа европским интеграцијама наше земље.