Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
25.11.2013.

Sastanak ministra Rodića sa ambasadorom Slovenije



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Beogradu Francom Butom.

Zaključeno je da Srbija i Slovenija ostvaruju dobru međunarodnu i regionalnu saradnju. Pravni okvir saradnje u oblasti odbrane uspostavljen je potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane 2009. godine. Bilateralna odbrambena saradnja je razvijena, posebno u oblastima razmene iskustava iz procesa formiranja podoficirskog kora, vojnih arhiva, vojnoobrazovnih institucija i saradnja u oblasti budžetiranja i finansiranja.

Rodić i But izrazili su zadovoljstvo nedavnim veoma uspešnim nastupom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane «Stanislav Binički» u Sloveniji, u okviru turneje Manjifika.

Istaknuto je da je potrebno dalje razvijati saradnju u oblasti vojnog obrazovanja i vojnog zdravstva, kao i saradnju namenskih industrija.

Ministar Rodić izrazio je zahvalnost za profesionalno angažovanje pripadnika oružanih snaga Slovenije u sastavu KFOR i podršku koju Slovenija pruža evropskim integracijama naše zemlje.