Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.09.2013.

Састанак министра одбране са амбасадором Француске



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић и амбасадор Француске у Београду Франсоа Гзавије Денио разговарали су данас у Београду.

На састанку је истакнуто да је билатерална сарадња у области одбране интензивна. Као најважнија тачка сарадње издвојена је заједничка обука и учешће у мултинационалним мисијама под окриљем Европске уније. Поред тога, важне области билатералне одбрамбене сарадње су и војно образовање, војноекономска и научно-техничка сарадња.

„Министарство одбране Републике Србије чврсто је опредељено за наставак сарадње са Републиком Француском у области мултинационалних мисија ЕУ. Планирамо ангажовање једног официра Војске Србије у саставу мултинационалног штаба у операцији ЕУ АТАЛАНТА“, рекао је министар Родић.

Током сусрета амбасадор Денио упутио је званичан позив министру Родићу да учествује на семинару у Паризу у октобру, где ће бити разматране активности на обележавању 100 година од почетка Првог светског рата.

Саговорници су истакли да су односи Републике Србије и Републике Француске традиционално добри и пријатељски и сложили се да у наредном периоду треба интензивирати сарадњу у свим областима.