Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.09.2013.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Francuske



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić i ambasador Francuske u Beogradu Fransoa Gzavije Denio razgovarali su danas u Beogradu.

Na sastanku je istaknuto da je bilateralna saradnja u oblasti odbrane intenzivna. Kao najvažnija tačka saradnje izdvojena je zajednička obuka i učešće u multinacionalnim misijama pod okriljem Evropske unije. Pored toga, važne oblasti bilateralne odbrambene saradnje su i vojno obrazovanje, vojnoekonomska i naučno-tehnička saradnja.

„Ministarstvo odbrane Republike Srbije čvrsto je opredeljeno za nastavak saradnje sa Republikom Francuskom u oblasti multinacionalnih misija EU. Planiramo angažovanje jednog oficira Vojske Srbije u sastavu multinacionalnog štaba u operaciji EU ATALANTA“, rekao je ministar Rodić.

Tokom susreta ambasador Denio uputio je zvaničan poziv ministru Rodiću da učestvuje na seminaru u Parizu u oktobru, gde će biti razmatrane aktivnosti na obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Sagovornici su istakli da su odnosi Republike Srbije i Republike Francuske tradicionalno dobri i prijateljski i složili se da u narednom periodu treba intenzivirati saradnju u svim oblastima.