Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
16.08.2013.

Летњи спортски камп за припаднике система одбране



На 51. скијашком полигону „Копаоник“, од 5. до 20. августа, одржава се четврти летњи спортски тренинг камп „Копаоник 2013“. Циљ спортског кампа је подизање психофизичке кондиције припадника Министарства одбране и Војске Србије на виши ниво и припрема за такмичења у оквиру Међународног савета за војне спортове ~CISM~.

Учесници тренинг кампа су официри и подофицири Војске Србије, кадети Војне академије и ученици Војне гимназије. Њих 35, међу којима су две девојке, тренира четири спортске дисциплине – атлетику, војни пентатлон, оријентиринг и борење, и тиме подижу кондицију на виши ниво да би у будућности постизали врхунске резултате.

У оквиру дисциплине борење тренирају џудо, карате, мма, крав магу и џиуџицу, што представља мешавину борилачких вештина које квалитативно могу допринети остварењу циљева војника на бојном пољу.

Руководилац летњег спортског кампа је пуковник Драган Ђини, начелник Одсека за војни спорт Војне академије. Пуковник Ђини је уједно и шеф делегације Републике Србије при ~CISM~ која је покренула иницијативу да се Полигон „Копаоник“ спортски развије и изгради инфраструктура која би омогућила целовитије припреме припадника Министарства одбране и Војске Србије.