Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
03.02.2012.

Шутановац примио „министра одбране“



Mинистар одбране Драган Шутановац примио је Дарка Станића, голмана наше рукометне репрезентације која је на управо завршеном Европском првенству освојила сребрну медаљу и честитао му на проглашењу за најбољег голмана првенства.

Наши навијачи су прогласили Дарка за „министра одбране“ због његових сјајних одбрана и доприноса у до сада незабележеном успеху нашег рукомета, што је и био повод сусрета са министром Шутановцем.

На маскирној мајици са бројем један, коју је министар Шутановац том приликом поклоно Дарку, пише „Дарко Станић - министар одбране“.

- Почаствован сам пријемом код министра Шутановца и драго ми је да и наши високи функционери безрезервно подржавају наш спорт. Видео сам пре пар дана у штампи да је министар Шутановац, приликом посете Италији, изјавио да су наши спортисти који освајају медаље широм света наши најбољи амбасадори и да тиме показују шта Србија жели да буде – изјавио је Дарко Станић после сусрета са министром Шутановцем.

Дарко је посебно задовољан што је заједно са министром посетио Војну академију где је разговарао са кадетима и кадеткињама, а потом су се сви заједно окушали у вештини гађања из пиштоља.

- Нисам очекивао свој тако добар резултат, који је за одличану оцену, а потајно сам се надао да сам бољи и од министра. Али кад смо упоредили мете, испоставило се да је он бољи, јер су сви његови погоци били у црном кругу.

Дарко каже да је задовољан што је читав сусрет протекао у опуштеној атмосфери и подељеној радости због успеха наше репрезентације на, како каже, одлично организованом првенству у Србији.

- Захвалност дугујемо нашој публици која нас је све време бодрила и помогла да остваримо резултат који смо сви потајно у срцу прижељкивали. А моје одбране, ето, заслужне су да будем „министар одбране“, што ми чини част јер сам могао да станем поред правог министра, господина Шутановца, коме захваљујем на пријему.

Дарко Станић већ данас путује у Скопље где вечерас има тренинг у свом клубу „Металург“, који се ове сезоне пласирао међу 16 најбољих рукометних тимова Европе. После „Ловћена“ и „Црвене Звезде“, касније швајцарског „Грасхоперса“ и словеначког „Цимос Копера“, Дарко наставља успешну интернационалну каријеру у овом македонском тиму, али, како каже, репрезентација Србије увек је на првом месту.