Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.10.2022.

Начелник Генералштаба Војске Србије у посети Републици Грчкој



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави са делегацијом у званичној посети Републици Грчкој, која се реализује на позив начелника Генералштаба националне одбране Републике Грчке генерала Константиноса Флороса.
Званични део посете је започео данас полагањем венца на Споменик незнаном јунаку на тргу Синтагма у Атини, након чега су уследили састанак генерала Мојсиловића и Флороса и званични разговори делегација Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке.
 
На састанцима у Генералштабу националне одбране Републике Грчке разматрани су досадашња сарадња Србије и Грчке у области одбране и могућности за даље унапређење војно-војне сарадње, и размењена су мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету. 
 
У наставку посете генерал Мојсиловић се састао са министром националне одбране Републике Грчке Николаосом Панајотопулосом. У разговору са грчким министром одбране, генерал Мојсиловић је изразио захвалност за подршку Грчке територијалном интегритету наше земље и истакао да је Република Србија посвећена даљем развоју укупних билатералних односа између две земље, које је оценио као традиционално пријатељске и засноване на међусобном поверењу и уважавању.
Током боравка у Грчкој, начелник Генералштаба Војске Србије ће посетити 332. борбену ескадрилу у ваздухопловној бази „Танагра“.