Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
19.10.2022.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u poseti Republici Grčkoj



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi sa delegacijom u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj, koja se realizuje na poziv načelnika Generalštaba nacionalne odbrane Republike Grčke generala Konstantinosa Florosa.
Zvanični deo posete je započeo danas polaganjem venca na Spomenik neznanom junaku na trgu Sintagma u Atini, nakon čega su usledili sastanak generala Mojsilovića i Florosa i zvanični razgovori delegacija Vojske Srbije i Oružanih snaga Republike Grčke.
 
Na sastancima u Generalštabu nacionalne odbrane Republike Grčke razmatrani su dosadašnja saradnja Srbije i Grčke u oblasti odbrane i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne saradnje, i razmenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu. 
 
U nastavku posete general Mojsilović se sastao sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Nikolaosom Panajotopulosom. U razgovoru sa grčkim ministrom odbrane, general Mojsilović je izrazio zahvalnost za podršku Grčke teritorijalnom integritetu naše zemlje i istakao da je Republika Srbija posvećena daljem razvoju ukupnih bilateralnih odnosa između dve zemlje, koje je ocenio kao tradicionalno prijateljske i zasnovane na međusobnom poverenju i uvažavanju.
Tokom boravka u Grčkoj, načelnik Generalštaba Vojske Srbije će posetiti 332. borbenu eskadrilu u vazduhoplovnoj bazi „Tanagra“.