Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.09.2022.

Министар Стефановић: Јединице наше Kопнене војске увежбане и опремљене најсавременијим средствима



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас јединице Копнене војске у касарни “Мија Станимировић” у Нишу. Министар Стефановић је, том приликом, поручио да су наши војници, подофицири, официри оспособљени и припремљени за извршење сваког задатка у циљу одбране наше земље, али и опремљени најсавременијим средствима од "Нора Б-52", БОВ КИВ-а до тенкова Т-72МС и оклопних возила БРДМ 2МС.

- Драго ми је да овде у Нишу у нашој Копненој војсци могу да видим колико су оспособљени и припремљени наши војници, подофицири, официри за извршење сваког задатка у циљу одбране наше земље и колико умеју да користе сва средства која је наша држава набавила за нашу војску. Они су овладали свим системима и подсистемима које имају на савременим оруђима и оружјима и могли сте да видите и када се ради о „Нори“, БОВ КИВ-у, тенку Т-72МС или БРДМ 2МС или било ком другом средству, као и о подсистемима који се налазе у овим возилима и оруђима, колико су ови људи увежбани и спремни и колико смо убрзали рад наших посада – рекао је министар Стефановић.

Резултат тога, рекао је министар одбране је ефикасније извршење додељених задатака.

- Данас, све оно што смо некада могли за, да кажем, десетине минута можемо да урадимо у минутима и десетоструко убрзамо припрему за њихов излазак, а то значи и ефикасније извршење тих задатака. Хоћу да похвалим све људе у Копненој војсци, од команданта генерала Симовића до наравно сваког од извршилаца и послужилаца ових оруђа, и да се захвалим и старешинама који раде овде и који заиста чине све да наши војници буду и спремни и способни и да својим примером покажу нашим војницима како се воли наша земља. Још једном хвала свима на огромном раду и ми ћемо се трудити наравно да и кроз повећања плата, али и кроз набавке новог наоружања да покажемо колико ценимо њихов рад – рекао је министар Стефановић.

Током данашње посете командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић упознао је министра Стефановића о стању у јединицама Копнене војске, а министар одбране обишао је део новоуведених средстава у јединице Копнене војске међу којима су и самоходна топ-хаубицу 155 мм Нора-Б52, БОВ КИВ, универзална покретна артиљеријска рачуначка станица УПАРС, тенк Т-72МС и оклопни извиђачки аутомобил БРДМ 2МС.

Министар Стефановић, током посете нишкој касарни разговарао је и са припадницима Копнене војске који су му пренели искуства у раду са новим средствима којима су јединице опремљене.

Обиласку су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и командант Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Дејан Новаковић.