Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
10.05.2022.

Уручење признања члановима проширеног колегијума начелника Генералштаба



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је данас члановима свог проширеног колегијума војна признања која им је у претходном периоду доделио министар одбране.
Уручене су војне спомен-медаље за 30 година ревносне војне службе и за учешће у борбеним дејствима, као и војне споменице за учешће у Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“.
 
За 30 година ревносне војне службе спомен-медаље су добили заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) Генералштаба бригадни генерал Мирољуб Чупић.
 
Уручујући признања, генерал Мојсиловић је одликованим генералима захвалио на вишедеценијском преданом и пожртвованом раду на изградњи способности наше војске и изразио уверење да ће, поносно их носећи, наставити да савесно и одговорно извршавају све задатке.