Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
10.05.2022.

Uručenje priznanja članovima proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas članovima svog proširenog kolegijuma vojna priznanja koja im je u prethodnom periodu dodelio ministar odbrane.
Uručene su vojne spomen-medalje za 30 godina revnosne vojne službe i za učešće u borbenim dejstvima, kao i vojne spomenice za učešće u Združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“.
 
Za 30 godina revnosne vojne službe spomen-medalje su dobili zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba brigadni general Miroljub Čupić.
 
Uručujući priznanja, general Mojsilović je odlikovanim generalima zahvalio na višedecenijskom predanom i požrtvovanom radu na izgradnji sposobnosti naše vojske i izrazio uverenje da će, ponosno ih noseći, nastaviti da savesno i odgovorno izvršavaju sve zadatke.