Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.04.2022.

Председник Вучић стигао на Пасуљанске ливаде



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић управо је стигао на полигон „Пасуљанске ливаде“ где ће присуствовати завршници здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, коју у садејству изводе снаге  Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО и специјалне јединице Војске Србије.

Председника Вучића који је примио рапорт пред почасном јединицом Гарде, дочекали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и команданти 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерали Ненад Зонић и Мирослав Талијан претходно су известили министра одбране и начелника Генералштаба о спремности јединица за извођење вежбе.
 
После оријентације, саопштавања циља и тактичке супозиције, председник Републике Александар Вучић дао је одобрење заменику команданта Копнене војске генерал-мајору Слађану Стаменковићу да изда команду за почетак вежбе.

Здружена тактичка вежба с бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, на којој учествује више од хиљаду припадника Војске Србије, реализује се ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије за извођење одбрамбене операције у различитим земљишним и временским условима, дању и ноћу.