Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
09.04.2022.

Predsednik Vučić stigao na Pasuljanske livade



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić upravo je stigao na poligon „Pasuljanske livade“ gde će prisustvovati završnici združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“, koju u sadejstvu izvode snage  Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i specijalne jedinice Vojske Srbije.

Predsednika Vučića koji je primio raport pred počasnom jedinicom Garde, dočekali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandanti 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije brigadni generali Nenad Zonić i Miroslav Talijan prethodno su izvestili ministra odbrane i načelnika Generalštaba o spremnosti jedinica za izvođenje vežbe.
 
Posle orijentacije, saopštavanja cilja i taktičke supozicije, predsednik Republike Aleksandar Vučić dao je odobrenje zameniku komandanta Kopnene vojske general-majoru Slađanu Stamenkoviću da izda komandu za početak vežbe.

Združena taktička vežba s bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“, na kojoj učestvuje više od hiljadu pripadnika Vojske Srbije, realizuje se radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije za izvođenje odbrambene operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću.