Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.09.2019.

Министар Вулин отворио 52. Србија рели



Министар одбране Александар Вулин, на Градском тргу у Врњачкој Бањи, вечерас је свечано отворио 52. Србија рели, најзначајније аутомобилско такмичење на овим просторима. 
 
Поздрављајући присутне, он је изразио задовољство због присуства значајног броја страних посада и позвао домаћине да се истакну гостопримством.

- Циљ је да наши гости увек пожеле да се нам се врате, јер ко је упознао Србе, тај никад није желео да се растане од њих и увек је пожелео да живи са њима. Покажите им оно најбоље шта имамо. Лепа је наша Бања, наши извори и хотели, али најлепши од свега су наши људи. Покажите им нашу децу и ту лепоту коју нам је Бог дао - рекао је министар одбране и позвао домаћине да гостима представе Србију којој треба да се радујемо, али да, како је истакао, не будемо "баш толико добри домаћини да на такмичењу не освојимо прво место". 

Бобан Ђуровић председник Општине Врњачка Бања, града домаћина релија, уз речи добродошлице, позвао је публику да у великом броју прати такмичење и изразио наду да ће рели бити настављен и у годинама пред нама, баш као и велики европски шампионати које ћемо ускоро угостити. 
 
Говорећи у име организатора релија, председник Ауто-мото савеза Србије Дејан Стојић изразио је наду да ћемо присуствовати занимљивим такмичењима. 
 
- Веома сам задовољан што је љубав према овом спорту Србију уписала у календар озбиљних такмичења, а посебно сам поносан што Ауто-мото савез Србије као организатор већ дуже од пола века организује Србија рели - рекао је Стојић.  
 
Србија рели се одржава у организацији Ауто-мото савеза Србије, Општине Врњачка Бања и Спортског ауто-картинг савеза Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта и АМС осигурања. Ове године окупља 45 посада, а осим такмичара из Србије, учествују и посаде из Бугарске, Мађарске, Турске, Шведске, Хрватске и Јапана. Рели се бодује за Европски рели трофеј, Шампионат Србије, Шампионат Бугарске и Шампионат БиХ.

Овогодишње такмичење представило је и истинску звезду света брзине, Душана Борковића, шампиона државе и многих међународних такмичења, који ће возити један од најтраженијих рели аутомобила, „шкоду фабију, ЕВО Р5“.
 
Србија рели се одржава још од 1967. године и ова манифестација има све већи број учесника. Настао је као YU РЕЛИ, у међувремену је добио ново име, али је задржао стару популарност и остао привлачан и за иностране такмичаре.