Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.09.2019.

Ministar Vulin otvorio 52. Srbija reli



Ministar odbrane Aleksandar Vulin, na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, večeras je svečano otvorio 52. Srbija reli, najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima. 
 
Pozdravljajući prisutne, on je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva značajnog broja stranih posada i pozvao domaćine da se istaknu gostoprimstvom.
 
- Cilj je da naši gosti uvek požele da se nam se vrate, jer ko je upoznao Srbe, taj nikad nije želeo da se rastane od njih i uvek je poželeo da živi sa njima. Pokažite im ono najbolje šta imamo. Lepa je naša Banja, naši izvori i hoteli, ali najlepši od svega su naši ljudi. Pokažite im našu decu i tu lepotu koju nam je Bog dao - rekao je ministar odbrane i pozvao domaćine da gostima predstave Srbiju kojoj treba da se radujemo, ali da, kako je istakao, ne budemo "baš toliko dobri domaćini da na takmičenju ne osvojimo prvo mesto". 

Boban Đurović predsednik Opštine Vrnjačka Banja, grada domaćina relija, uz reči dobrodošlice, pozvao je publiku da u velikom broju prati takmičenje i izrazio nadu da će reli biti nastavljen i u godinama pred nama, baš kao i veliki evropski šampionati koje ćemo uskoro ugostiti. 
 
Govoreći u ime organizatora relija, predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić izrazio je nadu da ćemo prisustvovati zanimljivim takmičenjima. 
 
- Veoma sam zadovoljan što je ljubav prema ovom sportu Srbiju upisala u kalendar ozbiljnih takmičenja, a posebno sam ponosan što Auto-moto savez Srbije kao organizator već duže od pola veka organizuje Srbija reli - rekao je Stojić.  
 
Srbija reli se održava u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Opštine Vrnjačka Banja i Sportskog auto-karting saveza Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS osiguranja. Ove godine okuplja 45 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske i Japana. Reli se boduje za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije, Šampionat Bugarske i Šampionat BiH.

Ovogodišnje takmičenje predstavilo je i istinsku zvezdu sveta brzine, Dušana Borkovića, šampiona države i mnogih međunarodnih takmičenja, koji će voziti jedan od najtraženijih reli automobila, „škodu fabiju, EVO R5“.
 
Srbija reli se održava još od 1967. godine i ova manifestacija ima sve veći broj učesnika. Nastao je kao YU RELI, u međuvremenu je dobio novo ime, ali je zadržao staru popularnost i ostao privlačan i za inostrane takmičare.