Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.09.2019.

Министарство одбране: Свако ко служи земљи заслужује подршку државе



 
Министар одбране Александар Вулин уручио је данас, у Великој ратној сали Старог Генералштаба, кључеве 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
 
Министар Вулин је истакао да сви они који су део система одбране и који су свој живот посветили служењу земљи и чувању наше безбедности могу да рачунају на подршку и помоћ свог министарства и своје државе.
 
- Министарство одбране улаже велике напоре да реши нагомилане стамбене проблеме. Више од 18.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије немају адекватно решено стамбено питање, а ми се трудимо да свакога дана унапредимо њихов положај и нађемо простора да се многима од њих реши стамбено питање – рекао је министар Вулин.
 
Подсетивши да је у складу са наређењем председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића покренут пројекат изградње станова за све припаднике из структура безбедности, министар Вулин поручује да ће захваљујући томе највећи број стамбених проблема моћи да буде решен.
 
- Свако ко је уложио свој живот у одбрану наше земље заслужује да га подржимо, заслужује да, у складу са законом и нашим могућностима, решимо стамбено питање њему и његовој породици. Данас је Војска Србија богатија за 20 задовољних припадника и њихове породице могу са правом да кажу да се живот који су посветили својој земљи и својој војсци исплаћује – поручује министар Вулин.
 
Капетан фрегате Јовица Ћурчић, који је на служби у Речној флотили, ускоро ће се преселити у насеље Сунчана долина у Новом Саду, где је добио двоипособан стан. Не крије радост због решавања стамбеног питања и уз речи захвалности поручује да њему и његовој породици то много значи.
 
Кључ од стана данас је добила и војни службеник Љиљана Ранковић, која у Министарству одбране ради као стоматолошки техничар. Како каже, веома је срећна и истиче да ће у стану живети са супругом, сином и ћерком.
 
Пуковник Саша Страхинић рекао је да је решавањем стамбеног питања решио велику животну ствар. Захваљује Министарству одбране и Војсци Србије за стан на Бежанијској коси и додаје да је задовољан јер су структура и локација стана адекватни потребама његове породице.