Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.09.2019.

Признање министру Вулину за допринос развоју и афирмацији ауто-мото спорта




Председник Ауто-мото савеза Србије Дејан Стојић уручио је данас на манифестацији "Награда Београда Ушће 2019 - Меморијал Мирко Бутулија" признање министру одбране Александру Вулину за допринос развоју и афирмацији ауто-мото спорта у Србији. Легендарну кружну ауто трку, на добро познатој стази, на којој се трке одржавају већ 50 година, отворио је министар одбране Александар Вулин, који је у свом обраћању истакао да ће се од ове године манифестација одржавати меморијално у част трагично страдалог председника Ауто-мото савеза Србије Мирка Бутулије.
- Недостаје нам тај велики момак, упоран, тврдоглав, вредан, храбар, а изнад свега добар човек. Фали нам тај стасити Херцеговац. Фали нам све оно што је радио, шта год да је радио, она енергија и онај напор који је био спреман да уложи. Јако сам тужан што данас стојим пред вама. Јако сам људски повређен што том човеку данас поклањамо трку, уместо да је он поклања нама, као што је и увек поклањао – рекао је министар Вулин, додавши да је Мирко Бутулија био вредан памћења и да су трке које ће се у будућности одржавати Мирку у част начин да га се сећамо и не заборави све оно што је Мирко Бутулија био.

Свим учесницима трке министар Вулин је пожелео пуно среће и спортског успеха.

- Будите фер, будите спортисти, будите људи. Будите све оно што чини људе који су жељни доказивања и жељни борбе. Кад седнете у свој аутомобил идете на победу и ништа испод тога није прихватљиво. Уосталом, таква је земља у којој живите, у којој сте се родили. Србија увек иде на победу – поручио је министар Вулин.

Председник Ауто-мото савеза Србије Дејан Стојић истако је да се манифестација одржава захваљујући Ауто-мото савезу Србије, Спортском ауто и картинг савезу Србије, Спортском ауто-мото савезу Београда, Министарству омладине и спорта, Спортском савезу Србије, “АМС Осигурање” а.д.о. Београд, а под покровитељством Града Београда.

- Само такмичење увек је изазивало велику атракцију, како код публике, тако и код такмичара. Тако и данас имамо више од 95 такмичара из Србије и окружења, који су спремни да за који минут покажу најбоље резултате и да остваре резултате у својим класама и дивизијама – рекао је Стојић и додао да се нада да ће трка око Ушћа бити уписана на неке странице вишег међународног ранга.

За изузетан допринос у организовању и развоју ауто-мото спорта у Србији, председник АМСС Дејан Стојић постхумно је уручио признање Мирку Бутулији, које је примо Лазар Бутулија, син Мирка Бутулије, док је признање за допринос развоју и афирмацији ауто-мото спорта у Србији директору полиције Владимиру Ребићу уручио генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Милан Николић.

„Награда Београда Ушће 2019“, као традиционално европско такмичење у ауто спорту, бодује се за пласман Централно-европске зоне, као и за Шампионат БиХ, Северне Македоније, заједно са Шампионатом и Купом Србије.

Улаз на данашњу кружну ауто трку око Ушћа, која се одржава на стази дугачкој 2.310 метара, био је слободан за све љубитеље ауто спорта.