Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
01.12.2018.

Министар Вулин: Људи имају разлога да верују својој Војсци и држави




Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић уручили су данас, у Великој ратној сали Старог генералштаба, кључеве 25 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Како је истакао министар Вулин, од почетка 2018. године до данас Војска Србије је успела да реши стамбено питање за 704 породице.

- Војска Србије поново гради систем. Ми показујемо да бринемо о сваком свом човеку без обзира да ли је активни припадник Војске Србије, или је пензионисано лице, без обзира да ли је војно лице или цивилни намештеник - поручио је министар одбране и додао да сви који припадају систему одбране заслужују подједнаку пажњу и заслужују да се о њима и њиховим породицама брине, јер без сваког од њих нема система одбране.



Према речима министра Вулина, систем који је бринуо о људима је плански и намерно уништаван како би се подрила борбена готовост наше Војске и уништио наш одбрамбени систем, али се он сада успешно и веома брзо враћа.

- Људи имају разлога да верују својој Војсци и држави и буду део система одбране. Приђите систему одбране, будите део система одбране и треба да знате да ће се о вама бринути од првог дана када постанете наш припадник па до последњег дана. Сваки припадник система одбране може и мора да се ослања на своју Војску и на своју државу - закључио је министар војни.



Стамбено питање данас је решила и породица мајора Саше Премовића, начелника Центра Министарства одбране Нови Пазар.

- После шест прекоманди и безмало тридесет година радног стажа проведених у јединицама Војске Србије и Министарства одбране добио сам кључеве двоипособног стана у гарнизону Рашка, месту одакле сам и кренуо свој животни пут давне 1970. године - истакао је мајор Премовић и захвалио држави и Министарству одбране на бризи.

Свој кров над главом после вишедеценијског рада у систему одбране данас је добила и Весна Попјованов, референт у правном одсеку ВМА.

- Веома сам срећна и задовољна што сам након 37 година одговорног и савесног рада у Војсци Србије решила своје стамбено питање на одговарајући начин – рекла је Попјованов и додала да ће у стану на Новом Београду живети са ћерком.