Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
19.09.2018.

Министар Вулин: Пре него Изетбеговић помене Вучића нека најпре каже ко је покушао да га убије




 
- Да Бакир Изетбеговић има достојанства он би нам, пре него што помене име Александра Вучића, рекао ко је покушао да га убије пре две године и прво би морао да нам објасни како је било могуће да неко покуша да убије Александра Вучића који је дошао у Сребреницу да се поклони жртвама другог народа, изјавио је министар одбране Александар Вулин, коментаришући Изетбеговићеву изјаву да "Вучић заговара мир а наоружава се".
 
 - Пре него што уопште стави његово име у уста морао би да има толико достојанства да најпре објасни зашто тада као домаћин није био уз њега, и да нам већ једном каже ко је покушао да убије Александра Вучића, рекао је министар Вулин и нагласио да председник Вучић спроводи политику мира.
 
 - Жао ми је што у господину Изетбеговићу нема ваљаног саговорника. Он не би требало да коментарише да ли се Војска Србије опрема и наоружава јер на то нема никакво право. Ми смо неутрална земља која, да би се бранила и чувала у тренутку невоље, мора да буде довољно спремна и способна да то и уради. Нама нико неће доћи да помогне у тренуцима невоље, а господин Изетбеговић нема баш ниједан разлог ни право да коментарише било шта што се дешава унутар Републике Србије, изјавио је министар одбране.
 
 Према његовим речима, "ми се уздржавамо да коментаришемо било какве унутрашње политичке односе унутар Босне и Херцеговине иако је Србија, не заборавимо то, чувар дејтонске Босне и Херцеговине. Ми имамо право да водимо рачуна о дејтонској Босни и Херцеговини па се уздржавамо да дајемо било какве изјаве које би могле повредити било кога у Босни и Херцеговини, поручио је министар Вулин и додао да му је жао што Изетбеговић не прихвата отвореног срца политику мира Александра Вучића.
 
 - И само да га питам - ко је покушао да га убије и да му поручим да следећи пут када помисли да говори о Александру Вучићу нека нам прво одговори на то питање и каже зашто тог дана као домаћин није био уз њега, рекао је министар одбране.