Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
30.10.2017.

Састанак министра Вулина и амбасадора Чепурина



Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији, Александром Васиљевичем Чепурином.
 
Амбасадор Чепурин пренео је  захвалност министра одбране Руске Федерације Сергеја Кужегетовича Шојгуа председнику Вучићу и министру Вулину за гостопримство и висок ниво организације и прославе 73. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, као и Приказа дела оперативних способности Војске Србије 20. октобра ове године. Такође, амбасадор Чепурин је истакао принципијелну подршку Руске Федерације актуелној политици Републике Србије према Косову и Метохији, као и у односима са Републиком Српском. Потврдио је наставак  војно-техничке помоћи у складу са  договором председника Републике Србије Александра Вучића и  Руске Федерације Владимира Путина.
 
Министар Вулин се захвалио на подршци Руске Федерације у остварењу спољнополитичких циљева и приоритета Републике Србије а посебно на доследној подршци и уважавању Српске политике војне неутралности. Министар Вулин је замолио  амбасадора да министру Шојгуу  пренесе захвалност на личном доприносу развоју билатералне сарадње у области одбране.