Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.10.2017.

Sastanak ministra Vulina i ambasadora Čepurina



Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandrom Vasiljevičem Čepurinom.
 
Ambasador Čepurin preneo je  zahvalnost ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Kužegetoviča Šojgua predsedniku Vučiću i ministru Vulinu za gostoprimstvo i visok nivo organizacije i proslave 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i Prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije 20. oktobra ove godine. Takođe, ambasador Čepurin je istakao principijelnu podršku Ruske Federacije aktuelnoj politici Republike Srbije prema Kosovu i Metohiji, kao i u odnosima sa Republikom Srpskom. Potvrdio je nastavak  vojno-tehničke pomoći u skladu sa  dogovorom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i  Ruske Federacije Vladimira Putina.
 
Ministar Vulin se zahvalio na podršci Ruske Federacije u ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva i prioriteta Republike Srbije a posebno na doslednoj podršci i uvažavanju Srpske politike vojne neutralnosti. Ministar Vulin je zamolio  ambasadora da ministru Šojguu  prenese zahvalnost na ličnom doprinosu razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane.