Министарство одбране Републике Србије
 
06.05.2016.

Обавештење за новинаре - Дан Војске Србије и Дан победе



Свечаност поводом прославе Дана Војске Србије и Дана победе биће одржана 9. маја 2016. године у Зрењанину на Тргу слободе, са почетком у 12 часова.

Свечаности ће присуствовати највиши државни и војни званичници, а присутнима ће се обратити председник Републике Србије Томислав Николић.

Акредитације су обавезне за медијско праћење догађаја. Молимо Вас да писане акредитације на меморандуму редакције (неопходно да садрже: име и презиме, јединствени матични број и занимање) доставите на и-мејл адресу ~info@mod.gov.rs~ најкасније до суботе 7. маја 2016. године до 17.00 часова.

Новинарским екипамa заинтересованим за праћење централне свечаности биће омогућен превоз од Београда до места догађаја, и повратак по завршетку активности. Због ограниченог броја места молимо да у захтеву за акредитацију наведете да ли ће ваше екипе ићи сопственим или организованим превозом.

Полазак организованим превозом из Београда је у понедељак 9. маја 2016. године у 9 часова, са паркинга испред Дома Војске у Београду, ул. Браће Југовића бр. 19.

За новинарске екипе које долазе у Зрењанин сопственим превозом, улаз на Трг слободе је из ул. Краља Петра ~I~ (некадашња ул. Југословенске народне армије) најкасније до 11 часова.

Преузимање акредитација са ознакама биће организовано:
- у Зрењанину испред хотела Војводина, у недељу 8. маја од 10 до 13 часова, особа за контакт је мајор Миливоје Томашевић, контакт телефон 066/8713-981,
- у Београду у холу Министарства одбране, Бирчанинова 5, у недељу 8. маја од 10 до 13 часова, особа за контакт је Ива Костовић-Николиш, контакт телефон 064/8329-756.

Генерална проба свечаности у Зрењанину биће одржана сутра, 7. маја у 12 часова. За медијско праћење генералне пробе нису потребне акредитације.

Особа за контакт за генералну пробу и свечаност је капетан корвете Јован Кривокапић, контакт телефон 064/8329-208.