Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.05.2016.

Obaveštenje za novinare - Dan Vojske Srbije i Dan pobede



Svečanost povodom proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede biće održana 9. maja 2016. godine u Zrenjaninu na Trgu slobode, sa početkom u 12 časova.

Svečanosti će prisustvovati najviši državni i vojni zvaničnici, a prisutnima će se obratiti predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Akreditacije su obavezne za medijsko praćenje događaja. Molimo Vas da pisane akreditacije na memorandumu redakcije (neophodno da sadrže: ime i prezime, jedinstveni matični broj i zanimanje) dostavite na i-mejl adresu ~info@mod.gov.rs~ najkasnije do subote 7. maja 2016. godine do 17.00 časova.

Novinarskim ekipama zainteresovanim za praćenje centralne svečanosti biće omogućen prevoz od Beograda do mesta događaja, i povratak po završetku aktivnosti. Zbog ograničenog broja mesta molimo da u zahtevu za akreditaciju navedete da li će vaše ekipe ići sopstvenim ili organizovanim prevozom.

Polazak organizovanim prevozom iz Beograda je u ponedeljak 9. maja 2016. godine u 9 časova, sa parkinga ispred Doma Vojske u Beogradu, ul. Braće Jugovića br. 19.

Za novinarske ekipe koje dolaze u Zrenjanin sopstvenim prevozom, ulaz na Trg slobode je iz ul. Kralja Petra ~I~ (nekadašnja ul. Jugoslovenske narodne armije) najkasnije do 11 časova.

Preuzimanje akreditacija sa oznakama biće organizovano:
- u Zrenjaninu ispred hotela Vojvodina, u nedelju 8. maja od 10 do 13 časova, osoba za kontakt je major Milivoje Tomašević, kontakt telefon 066/8713-981,
- u Beogradu u holu Ministarstva odbrane, Birčaninova 5, u nedelju 8. maja od 10 do 13 časova, osoba za kontakt je Iva Kostović-Nikoliš, kontakt telefon 064/8329-756.

Generalna proba svečanosti u Zrenjaninu biće održana sutra, 7. maja u 12 časova. Za medijsko praćenje generalne probe nisu potrebne akreditacije.

Osoba za kontakt za generalnu probu i svečanost je kapetan korvete Jovan Krivokapić, kontakt telefon 064/8329-208.