Министарство одбране Републике Србије
 
25.03.2016.

Министар одбране примио директора Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC ~



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са директором Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~ амбасадором Хајдаром Берком.

Министар одбране примио директора Центра за безбедносну сарадњу – 
RACVIAC Министар Ђорђевић је истакао да је регионална сарадња један од спољнополитичких приоритета Републике Србије, као и да она представља најбољи начин очувања стабилности и безбедности у региону. Министарство одбране, као институција надлежна за сарадњу са Центром за безбедносну сарадњу у име Републике Србије, упућује на активности Центра, како лица из система одбране, тако и из осталих институција Владе.

Обострано је истакнута важна улога коју Центар за безбедносну сарадњу има, као регионална међународна организација, за унапређење сарадње и безбедности у региону Југоисточне Европе. Такође, у разговору су позитивно оцењене досадашње активности Министарства одбране Србије и Центра за безбедносну сарадњу и констатован њихов позитиван тренд. Посебно је наглашена неопходност да све одлуке, које се доносе у Центру, буду ствар консензуса.

Амбасадор Берк је захвалио Министарству одбране Србије за досадашњу подршку у раду Центра за безбедносну сарадњу и изнео очекивање да ће у наредном периоду сарадња бити унапређена у обостраном интересу.