Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.03.2016.

Ministar odbrane primio direktora Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC ~



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa direktorom Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~ ambasadorom Hajdarom Berkom.

Ministar odbrane primio direktora Centra za bezbednosnu saradnju – 
RACVIAC Ministar Đorđević je istakao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije, kao i da ona predstavlja najbolji način očuvanja stabilnosti i bezbednosti u regionu. Ministarstvo odbrane, kao institucija nadležna za saradnju sa Centrom za bezbednosnu saradnju u ime Republike Srbije, upućuje na aktivnosti Centra, kako lica iz sistema odbrane, tako i iz ostalih institucija Vlade.

Obostrano je istaknuta važna uloga koju Centar za bezbednosnu saradnju ima, kao regionalna međunarodna organizacija, za unapređenje saradnje i bezbednosti u regionu Jugoistočne Evrope. Takođe, u razgovoru su pozitivno ocenjene dosadašnje aktivnosti Ministarstva odbrane Srbije i Centra za bezbednosnu saradnju i konstatovan njihov pozitivan trend. Posebno je naglašena neophodnost da sve odluke, koje se donose u Centru, budu stvar konsenzusa.

Ambasador Berk je zahvalio Ministarstvu odbrane Srbije za dosadašnju podršku u radu Centra za bezbednosnu saradnju i izneo očekivanje da će u narednom periodu saradnja biti unapređena u obostranom interesu.