Министарство одбране Републике Србије
 

Водич за представнике средстава јавног информисањаТим за комуницирање са средствима јавног информисања:

Уколико имате посебна питања или теме о којима желите да извештавате, а у вези са Министарством одбране и Војском Србије, можете се обратити нашем тиму за комуницирање са средствима јавног информисања и поднети захтев факсом или електронском поштом. 

С обзиром на то да је потребно неколико дана за прикупљање информација или обезбеђивање одговарајућег саговорника, молимо вас да имате разумевања. 

Ради ефикаснијег одговарања на ваша питања, захтев треба да садржи следеће податке:

Новинарска питања

Акредитације 

Организатори појединих догађаја захтевају посебну акредитацију, што ће, у тим случајевима, бити посебно наглашено у обавештењу. 
Када се тражи посебна акредитација, потребно је да главни уредник или директор медија за који радите пошаље факсом или електронском поштом захтев за акредитацију за конкретан догађај.

Aкредитивни лист

Акредитације представника иностраних средстава јавног информисања

Акредитација код Министарства културе Републике Србије обавезна је за све представнике медија и представницима иностраних средстава информисања омогућава легалан рад у Србији.

Информације о акредитацијама представника иностраних средстава јавног информисања можете добити на сајту Министарства културе Републике Србије:
Организатори појединих догађаја захтевају посебну акредитацију, што ће, у тим случајевима, бити посебно наглашено у обавештењу. 

Када се тражи посебна акредитација, поред обавезне акредитације код Министарства културе,  потребно је да главни уредник или директор медија за који радите пошаље факсом или електронском поштом захтев за акредитацију за конкретан догађај.