Министарство одбране Републике Србије
 
13.12.2023.

Информисање страних војних представника о питањима из надлежности Сектора за политику одбране



Информисање страних војних представника акредитованих у Републици Србији о питањима из надлежности Сектора за политику одбране одржано је у Дому Гарде на Топчидеру.

Домаћин активности, вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић упознао је стране војне представнике са актуелном политичко-безбедносном ситуацијом у региону, са посебним освртом на последње неодговорне потезе привремених институција у Приштини који прете да додатно дестабилизују регион и угрозе мир и безбедност.

Он је потврдио чврсту опредељеност Србије за војну неутралност, решавање проблема мирним путем и јачање регионалне безбедности. Том приликом, помоћник министра Бандић оценио је да је реализација активности међународне војне сарадње у претходном периоду позитивно утицала на развој укупних односа Србије са међународним организацијама и државама са којима развијамо партнерске и пријатељске односе. Он је истакао да постоји простор за даље интензивирање сарадње у одређеним областима и задржавање позитивног тренда унапређења односа у области одбране.

Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица током излагања захвалио је на доброј комуникацији, професионалном односу и доприносу који су страни војни представници имали приликом организације и реализације активности међународне сарадње. Он је указао на позитиван тренд реализације активности из годишњег плана сарадње са страним војним представницима и истакао опредељење наше стране да ниво реализације у наредној години буде још виши.

Председник Београдског удружења изасланика одбране пуковник Пјер Деже захвалио је на организацији информисања и свих других активности у претходном периоду, као и на доброј комуникацији и сарадњи Министарства одбране и Војске Србије са страним војним представницима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА