Министарство одбране Републике Србије
 
29.05.2017.

Састанак министра Ђорђевића и амбасадора Турске



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са новим амбадсадором Републике Турске у Београду, Танжуом Билгичем.

Састанак министра Ђорђевића и амбасадора Турске 
На састанку је потврђена спремност за унапређење економских и партнерских односа две земље, посебно након недавног сусрета премијера Александра Вучића и председника Турске Реџепа Ердогана у Пекингу. Истакнут је значај потписаних Споразума о слободној трговини и Споразума о сарадњи у области инфраструктурних пројеката за даље јачање сарадње две земље.
 
Министар Ђорђевић рекао је да су кључни спољнополитички циљеви Србије чланство у Европској унији, очување територијалног интегритета и суверенитета и регионална сарадња. Министарство одбране наставиће да води балансирану политику одбране и да ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, рекао је министар на састанку.
 
Ђорђевић и Билгич разменили су мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и миграторној кризи. Закључено је да је сарадња у области одбране добра са тежиштем у областима војно-војне и војноекономске сарадње и школовања и обуке.
 
Ђорђевић је захвалио амбасадору Билгичу за одлуку Турске да настави да учествује у реализацији пројекта изградње и опремања аеродрома "Морава".
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА