Министарство одбране Републике Србије
 
10.04.2017.

Сусрет министра одбране и сенатора САД Џона Мекејна



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са сенатором Џоном Мекејном, председавајућим Комитета за Оружане снаге Конгреса САД.

Сусрет министра одбране и сенатора САД Џона Мекејна 
На састанку, министар Ђорђевић је исказао задовољство сарадњом Министарства одбране и Војске Србије са САД у оквиру Програма безбедносне помоћи, који се користи у процесу модернизације Војске Србије. Посебно су апострофиране донације америчке стране Србији, као и заједнички ангажман у обуци и школовању припадника двеју војски.
 
Високо је оцењена билатерална војна сарадња САД и Србије, пре свега заједничке вежбе и обука, као и војно-медицинска сарадња која заузима све важније место у односима у области одбране.

Сусрет министра одбране и сенатора САД Џона Мекејна 
Сенатор Мекејн је као веома позитивно истакао значај доприноса Републике Србије у борби против ИСИЛ и учешће припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалим операцијама.
 
Саговорници су током сусрета разменили мишљења о политичко-безбедносној ситуацији у региону, као и о актуелним питањима међународних односа са аспекта безбедности и одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.04.2017
mp4 (36,45 MB)
Састанак