Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.04.2017.

Susret ministra odbrane i senatora SAD DŽona Mekejna



Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa senatorom Džonom Mekejnom, predsedavajućim Komiteta za Oružane snage Kongresa SAD.

Susret ministra odbrane i senatora SAD Džona Mekejna 
Na sastanku, ministar Đorđević je iskazao zadovoljstvo saradnjom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa SAD u okviru Programa bezbednosne pomoći, koji se koristi u procesu modernizacije Vojske Srbije. Posebno su apostrofirane donacije američke strane Srbiji, kao i zajednički angažman u obuci i školovanju pripadnika dveju vojski.
 
Visoko je ocenjena bilateralna vojna saradnja SAD i Srbije, pre svega zajedničke vežbe i obuka, kao i vojno-medicinska saradnja koja zauzima sve važnije mesto u odnosima u oblasti odbrane.

Susret ministra odbrane i senatora SAD Džona Mekejna 
Senator Mekejn je kao veoma pozitivno istakao značaj doprinosa Republike Srbije u borbi protiv ISIL i učešće pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u multinacionalim operacijama.
 
Sagovornici su tokom susreta razmenili mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, kao i o aktuelnim pitanjima međunarodnih odnosa sa aspekta bezbednosti i odbrane.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.04.2017
mp4 (36,45 MB)
Sastanak