Министарство одбране Републике Србије
 
11.11.2016.

Концерт поводом 40 година уметничког рада диригента Павла Медаковића



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржаће у понедељак 14. новембра у Коларчевој задужбини, концерт поводом 40 година уметничког рада диригента Павла Медаковића са почетком у 20 часова.
 
На програму концерта су дела Моцарта, Вагнера, Листа и Вебера, а солиста је истакнути пијаниста међународне репутације Дејан Синадиновић.
 
Павле Медаковић је 28 година и шеф диригент ансамбла „Станислав Бинички“, а његову богату уметничку каријеру краси разноврсност репертоара хорске, симфонијске, оперске и ораторијумске музике и бројна признања у земљи и иностранству.
 
Павле Медаковић дипломирао је 1978. године на Факултету музичке уметности – Одсек за дириговање, у класи  професора  Живојина Здравковића. Магистрирао је на  Универзитету за музичку и сценску уметност у Бечу 1982. године у класи проф. Кarla Österreicherа и на Факултету музичких уметности у Београду 1990. године у класи проф.Јована Шајновића. Усавршавао се у Француској код диригента Pierre Dervauxa и у Немачкој код Sergiu Celibidachea.
 
Уметничку каријеру започео је као диригент хора АКУД „Бранко Крсмановић“. Један је од оснивача и диригената  Камерне опере у Београду;  асистент диригентa Борислава Пашћана - Филхармонија младих „Борислав Пашћан“; шеф диригент Симфонијског оркестра Мостар и  хора „Абрашевић“; диригент хора „Абрашевић“ у Београду; уметнички руководилац и диригент оркестра Jeunesse musical; шеф диригент Симфонијског оркестра Министарства одбране „Станислав Бинички“ од 1988. године;  директор Београдске филхармоније у периоду 2000-2001.
 
Остварио је бројне наступе са водећим оркестрима у земљи и иностранству као и са бројним домаћим и иностраним уметницима.
 
Особа за контакт:
капетан фрегате Светозар Василески, тел: 064/8329388