Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.11.2016.

Koncert povodom 40 godina umetničkog rada dirigenta Pavla Medakovića



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održaće u ponedeljak 14. novembra u Kolarčevoj zadužbini, koncert povodom 40 godina umetničkog rada dirigenta Pavla Medakovića sa početkom u 20 časova.
 
Na programu koncerta su dela Mocarta, Vagnera, Lista i Vebera, a solista je istaknuti pijanista međunarodne reputacije Dejan Sinadinović.
 
Pavle Medaković je 28 godina i šef dirigent ansambla „Stanislav Binički“, a njegovu bogatu umetničku karijeru krasi raznovrsnost repertoara horske, simfonijske, operske i oratorijumske muzike i brojna priznanja u zemlji i inostranstvu.
 
Pavle Medaković diplomirao je 1978. godine na Fakultetu muzičke umetnosti – Odsek za dirigovanje, u klasi  profesora  Živojina Zdravkovića. Magistrirao je na  Univerzitetu za muzičku i scensku umetnost u Beču 1982. godine u klasi prof. Karla Österreichera i na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu 1990. godine u klasi prof.Jovana Šajnovića. Usavršavao se u Francuskoj kod dirigenta Pierre Dervauxa i u Nemačkoj kod Sergiu Celibidachea.
 
Umetničku karijeru započeo je kao dirigent hora AKUD „Branko Krsmanović“. Jedan je od osnivača i dirigenata  Kamerne opere u Beogradu;  asistent dirigenta Borislava Pašćana - Filharmonija mladih „Borislav Pašćan“; šef dirigent Simfonijskog orkestra Mostar i  hora „Abrašević“; dirigent hora „Abrašević“ u Beogradu; umetnički rukovodilac i dirigent orkestra Jeunesse musical; šef dirigent Simfonijskog orkestra Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ od 1988. godine;  direktor Beogradske filharmonije u periodu 2000-2001.
 
Ostvario je brojne nastupe sa vodećim orkestrima u zemlji i inostranstvu kao i sa brojnim domaćim i inostranim umetnicima.
 
Osoba za kontakt:
kapetan fregate Svetozar Vasileski, tel: 064/8329388