Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2016.

Обавештење




Обавештавамо вас да ће се свечаност поводом обележавања Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату  одржати у суботу, 22. октобра, са почетком у 12 часова. Свечаности ће присуствовати највише државно, покрајинско, градско и војно руководство. Више од 700 припадника Војске Србије учествоваће у статичком и динамичком приказу, где ће бити представљено и ново наоружање и војна опрема и приказ дела оперативних способности Војске Србије.
 
Подсећамо представнике медија да акредитације за праћење свечаности доставе на мејл info@mod.gov.rs, најкасније данас, 20. октобра до 14 часова. Акредитације треба да садрже име и презиме и ЈМБГ свих чланова екипе. 

Акредитовани представници медија могу преузети прес картице у петак, 21. октобра, у времену од 13 до 15 часова, у Дому Војске Србије у Новом Саду.
Потребно је да представници медија дођу на свечаност 22. октобра најкасније до 11 часова. Представници медија који нису у могућности да преузму прес картице у петак, могу их преузети пре почетка свечаности у суботу, до 10.30 часова.
 
У оквиру обележавања Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, у петак, 21. октобра, са почетком у 16 часова, биће изведен променадни дефиле Гарде, на потезу од Команде 1. бригаде КоВ (у Дунавској улици) до Трга слободе (код споменика Светозару Милетићу), након чега ће на Тргу бити изведен егзерцир Гарде и приказ борења припадника Специјалне бригаде.
 
Особе за контакт:
-          Ана Милетић, 064 8329 011  
-          мајор Владимир Максић, 064 8874 334