Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.10.2016.

Obaveštenje




Obaveštavamo vas da će se svečanost povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu održati u subotu, 22. oktobra, sa početkom u 12 časova. Svečanosti će prisustvovati najviše državno, pokrajinsko, gradsko i vojno rukovodstvo. Više od 700 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u statičkom i dinamičkom prikazu, gde će biti predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema i prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
 
Podsećamo predstavnike medija da akreditacije za praćenje svečanosti dostave na mejl info@mod.gov.rs, najkasnije danas, 20. oktobra do 14 časova. Akreditacije treba da sadrže ime i prezime i JMBG svih članova ekipe. 

Akreditovani predstavnici medija mogu preuzeti pres kartice u petak, 21. oktobra, u vremenu od 13 do 15 časova, u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu.
Potrebno je da predstavnici medija dođu na svečanost 22. oktobra najkasnije do 11 časova. Predstavnici medija koji nisu u mogućnosti da preuzmu pres kartice u petak, mogu ih preuzeti pre početka svečanosti u subotu, do 10.30 časova.
 
U okviru obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, u petak, 21. oktobra, sa početkom u 16 časova, biće izveden promenadni defile Garde, na potezu od Komande 1. brigade KoV (u Dunavskoj ulici) do Trga slobode (kod spomenika Svetozaru Miletiću), nakon čega će na Trgu biti izveden egzercir Garde i prikaz borenja pripadnika Specijalne brigade.
 
Osobe za kontakt:
-          Ana Miletić, 064 8329 011  
-          major Vladimir Maksić, 064 8874 334