Министарство одбране Републике Србије
 
08.10.2016.

Министар одбране отворио Прву продајну изложбу жена предузетница са Врачара



Министар одбране Зоран Ђорђевић отворио је у просторијама Општине Врачар Прву продајну изложбу жена предузетница са Врачара. Уместо традиционалног говора министар Ђорђевић је присутнима прочитао песму „Ван домашаја”  из књиге песама Милоша Јанковића. Ђорђевић је у изјави за медије рекао да је позван да отвори ту дводневну мaнифестацију као председник Политичког савета за родну равноправност Владе Србије.
 
- Ми смо спроводећи Национални акциони план за примену Резолуције 1325 Савета безбедности УН – Жене, мир и безбедност у Републици Србији – и бавећи се родном равноправношћу, једну од својих активности у наредном периоду посветили осамостаљивању жена. А женско предузетништво је један вид тога. Ово је данас једна у низу манифестација која је посвећена том питању, рекао је министар Ђорђевић.
 
Градски већник Радомир Петронијевић поздравио је присутне у име Града Београда и рекао како Београд, кроз Савет за запошљавање и привредни развој, подржава предузетништво у последње две године разним програмима. Ове године био је расписан конкурс за женско предузетништво и како је рекао, била су дата 33 локала на 24 месеца без кирије, а жене предузетнице су имале предност.  Тај програм ће бити настављен и следеће године са још 56 локала.
 
Петронијевић је додао да крајем овог месеца почиње радионица „Знањем до циља” у којој ће кроз програме нефинансијске помоћи учити полазнике како да дођу до подстицајних средстава за своје пројекте.
 
Прва продајна изложба жена предузетница са Врачара окупила је 18 предузетница које су изложиле своје рукотворине – од колача, производње слатка, сапуна, разног накита, везова до народних ношњи.

Изложба је продајног и хуманитарног карактера  јер ће 20 одсто од вредности сваког продатог производа бити намењен за помоћ деци у Сигурној женској кући у Београду. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.10.2016
mp4 (84,72 MB)
Отварање изложбе