Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.10.2016.

Ministar odbrane otvorio Prvu prodajnu izložbu žena preduzetnica sa Vračara



Ministar odbrane Zoran Đorđević otvorio je u prostorijama Opštine Vračar Prvu prodajnu izložbu žena preduzetnica sa Vračara. Umesto tradicionalnog govora ministar Đorđević je prisutnima pročitao pesmu „Van domašaja”  iz knjige pesama Miloša Jankovića. Đorđević je u izjavi za medije rekao da je pozvan da otvori tu dvodnevnu manifestaciju kao predsednik Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije.
 
- Mi smo sprovodeći Nacionalni akcioni plan za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti UN – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji – i baveći se rodnom ravnopravnošću, jednu od svojih aktivnosti u narednom periodu posvetili osamostaljivanju žena. A žensko preduzetništvo je jedan vid toga. Ovo je danas jedna u nizu manifestacija koja je posvećena tom pitanju, rekao je ministar Đorđević.
 
Gradski većnik Radomir Petronijević pozdravio je prisutne u ime Grada Beograda i rekao kako Beograd, kroz Savet za zapošljavanje i privredni razvoj, podržava preduzetništvo u poslednje dve godine raznim programima. Ove godine bio je raspisan konkurs za žensko preduzetništvo i kako je rekao, bila su data 33 lokala na 24 meseca bez kirije, a žene preduzetnice su imale prednost.  Taj program će biti nastavljen i sledeće godine sa još 56 lokala.
 
Petronijević je dodao da krajem ovog meseca počinje radionica „Znanjem do cilja” u kojoj će kroz programe nefinansijske pomoći učiti polaznike kako da dođu do podsticajnih sredstava za svoje projekte.
 
Prva prodajna izložba žena preduzetnica sa Vračara okupila je 18 preduzetnica koje su izložile svoje rukotvorine – od kolača, proizvodnje slatka, sapuna, raznog nakita, vezova do narodnih nošnji.

Izložba je prodajnog i humanitarnog karaktera  jer će 20 odsto od vrednosti svakog prodatog proizvoda biti namenjen za pomoć deci u Sigurnoj ženskoj kući u Beogradu. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.10.2016
mp4 (84,72 MB)
Otvaranje izložbe