Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.03.2020.

У Београду почела изградња станова за припаднике снага безбедности




Министар Вулин: Ово је начин да вам Србија захвали и каже колико сте изузетни

- Председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић је рекао да бити припадник безбедности, било које безбедносне структуре и организације је више од посла - то је животна мисија. То је ваш избор, ваше опредељење да посветите свој живот слободи ваше Србије. Ово је начин да вам се Србија захвали и да вам каже колико сте посебни, колико сте изузетни и колико Србија може мирније и сигурније да траје зато што сте ви ту – поручио је министар одбране Александар Вулин обраћајући се данас на полагању камена темељца на локацији код Пупиновог моста у Земуну, чиме је започела изградња станова за припаднике снага безбедности у Београду.

Председник Вучић, указао је министар одбране, увек посебно води рачуна о сваком припаднику система одбране, размишљајући како се осећају и они и њихове породице.

- Када решите овај највећи животни проблем – кров над главом, можете да бринете само и једино о ономе чему сте посветили свој живот – а то је безбедност и сигурност Србије – истакао је министар Вулин.

Он је том приликом нагласио да се припадницима снага безбедности, који свакодневно брину о безбедности наше земље и који су свој живот посветили томе да Србија буде мирна, слободна и сигурна, Србија данас захваљује.

Камен темељац заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром Вулином, положили су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, директор Безбедносно информативне агенције Братислав Гашић и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Председница Владе Брнабић истакла је да и овде у Београду, још једном жели да захвали припадницима снага безбедности због свега што раде, на свој њиховој жртви и на свему што су спремни да ураде за Републику Србију и све њене грађане.

- Ово је још један начин на који ми као држава, као Влада заједно са председником Републике Александром Вучићем кажемо хвала и вама и вашим породицама. У годинама пре ове, борили смо се да имате боље услове за ваш рад, да имате боље плате и од успешно спроведених мера фискалне консолидације, коју је. такође, покренуо Александар Вучић као председник Владе, захваљујући тим мерама, ми смо заједно успели да повећамо плате у безбедносном сектору између 38 и 48 одсто. Бољи су данас услови, али нису довољно добри и наставићемо да радимо заједно – нагласила је председница Владе.

Свечаном почетку радова на изградњи станова за припаднике снага безбедности на локацији код Пупиновог моста у Земуну присуствовали су и припадници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Управе за извршење кривичних санкција.

Међу њима је и мајор Невенка Дармановић на служби у Министарству одбране, која је заинтересована да на овај начин, становима за припаднике снага безбеднопсти, реши стамбено питање.

- Што се мене тиче, у нашем народу кажу – ко чека тај и дочека. Надам се да сам коначно дочекала да на овај начин добијем “кров над главом”, јер са породицом већ 17 година живим у касарни – нагласила је мајор Дармановић додајући да је локација у Земуну веома добра. Она је, такође, изразила захвалност свима који су омогућили да се на овај начин реше стамбена питања за припаднике снага безбедности.