Министарство одбране Републике Србије
 
10.04.2014.

Завршетак међународне едукативне радионице за обуку наставног особља



У амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије данас су свечано уручени сертификати полазницима Осме годишње мултинационалне едукативне радионице „Нови студенти, нове методе, нове процене”, за обуку наставног особља, чији је циљ унапређење способности наставника за трансфер знања у области војног образовања.

Честитајући полазницма на успешном раду, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић изразио је задовољство резултатима радионице, али истовремено и надање да ће у својим будућим професионалним активностима са новим знањима остварити још боље резултате.

- Наша земља велику пажњу посвећује едукацији и стицању знања, у то највише верујемо и на томе пуно радимо и оно што знамо желимо да поделимо са вама, али желимo и да учимо од вас – истакао је генерал Јевтић, указујући на чињеницу да се у нашим војним школама, на свим нивоима, школују полазници из више земаља.

Џон Кејн, представник Конзорцијум НАТО Програма „Партнерство за мир“, који је уз Универзитет одбране организатор скупа,  захвалио је домаћинима на гостопримству, наглашавајући да је критичко мишљење кључ едукације, а они који су учествовали у радионици су они који могу утицати на побољшање радa својих институција. Он је, такође, захвалио учесницима на прилици за размену идеја, знања и искустава.

Реч је о првој радионици организованој у Југоисточној Европи на којој су учествовали представници из Јерменије, Азербејџана, Македоније, Грузије, Јордана, Казахстана, Мауританије, Молдавије, Монголије и Украјине, као и три представника из РепубликеСрбије, уз настванике из Канаде, Немачке, Молдавије, Румуније, Украјине и Сједињених Америчких Држава.