Министарство одбране Републике Србије
 
01.01.2014.

Министар Родић и генерал Диковић у посети 240. самоходном ракетном дивизиону



Министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, посетили су првог дана нове 2014. године, припаднике 240. самоходног ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства у касарни „Југовићево“ у Новом Саду који се налазе у непрекидном систему борбеног дежурства. Реч је о једној од јединица из састава 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства која се целе године налази у највишем степену приправности и брине се о безбедности ваздушног простора Републике Србије.

Министар Родић и генерал Диковић присуствовали су и редовној провери спремности дежурне батерије на ракетном систему „Куб“ и високо оценили обученост припадника 240. самоходног ракетног дивизиона. Генерал Диковић желео је и лично да се увери у функционисање система везе у дежурној јединици и похвалио њене припаднике због показане вештине у раду на борбеним системима.

На састанку, који је уследио са припадницима 240. дивизиона, министар Родић рекао је да  Војска и уопште систем безбедности, без обзира на празнике, мора да функционише непрекидно и ефикасно. Министар је истакао да ће у наредној години покушати да издејствује више средстава  за потребе Војске Србије, нарочито за њене припаднике који раде у јединицама.

Посета министра одбране првог дана у години, како је истакао генерал Диковић, потврда је да ће 2014. бити година бриге о људима и да ће најодговорнији људи у систему одбране учинити све како би створили услове да припадници Војске неометано и ефикасно извршавају своје задатке. Начелник Генералштаба истакао је важност бриге о борбеној техници, нарочито у јединицама попут 250. ракетне бригаде.

Министар Родић је,  у свом препознатљивом маниру,  припадницима јединице уручио лични поклон, овај пут је то било печено прасе са Цера, које ће бити послужено за ручак.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Обилазак | FLV