Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.01.2014.

Ministar Rodić i general Diković u poseti 240. samohodnom raketnom divizionu



Ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, posetili su prvog dana nove 2014. godine, pripadnike 240. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu koji se nalaze u neprekidnom sistemu borbenog dežurstva. Reč je o jednoj od jedinica iz sastava 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva koja se cele godine nalazi u najvišem stepenu pripravnosti i brine se o bezbednosti vazdušnog prostora Republike Srbije.

Ministar Rodić i general Diković prisustvovali su i redovnoj proveri spremnosti dežurne baterije na raketnom sistemu „Kub“ i visoko ocenili obučenost pripadnika 240. samohodnog raketnog diviziona. General Diković želeo je i lično da se uveri u funkcionisanje sistema veze u dežurnoj jedinici i pohvalio njene pripadnike zbog pokazane veštine u radu na borbenim sistemima.

Na sastanku, koji je usledio sa pripadnicima 240. diviziona, ministar Rodić rekao je da  Vojska i uopšte sistem bezbednosti, bez obzira na praznike, mora da funkcioniše neprekidno i efikasno. Ministar je istakao da će u narednoj godini pokušati da izdejstvuje više sredstava  za potrebe Vojske Srbije, naročito za njene pripadnike koji rade u jedinicama.

Poseta ministra odbrane prvog dana u godini, kako je istakao general Diković, potvrda je da će 2014. biti godina brige o ljudima i da će najodgovorniji ljudi u sistemu odbrane učiniti sve kako bi stvorili uslove da pripadnici Vojske neometano i efikasno izvršavaju svoje zadatke. Načelnik Generalštaba istakao je važnost brige o borbenoj tehnici, naročito u jedinicama poput 250. raketne brigade.

Ministar Rodić je,  u svom prepoznatljivom maniru,  pripadnicima jedinice uručio lični poklon, ovaj put je to bilo pečeno prase sa Cera, koje će biti posluženo za ručak.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Обилазак | FLV