Министарство одбране Републике Србије
 
17.12.2013.

Нови станови у насељу „Степа Степановић“



Министар одбране Небојша Родић уручио је данас кључеве новоизграђених станова на локацији бивше касарне „Војвода Степа Степановић“ у Београду, у објекту 3А, активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије. У наредна два дана, биће усељено 87 породица.

Додели кључева присуствовали су државни секретар Зоран Ђорђевић, помоћница министра за материјалне ресурсе Јасминка Тодоров, начелник Управе за људске ресурсе генерал-мајор Слађан Ђорђевић, затим начелник Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе пуковник Милан Сладоје, начелник Војнограђевинског центра „Београд“ потпуковник Даворко Паликућа и директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан.

Министар Родић поручио је свима који раде у систему одбране да буду подстицај онима који чекају решење стамбеног проблема.

- До данас је у нове станове усељено 589 породица припадника система одбране. Не само у Београду, већ је одређени број станова додељен у другим гарнизонима у Србији. Наставићемо тако. Данас, 41 породица улази у нове станове, сутра 46, и остаје за расподелу још 142 стана. То нас обавезује да гледамо како ћемо започети нови циклус – старији одлазе у пензију, а млади завршавају Војну академију и очекују помоћ државе, јер обављају један од најчаснијих послова, рекао је министар одбране и пожелео свима много здравља и успеха у новим становима.

Пуковник Сладоје рекао је да пројекат доделе станова иде према плану, добром динамиком. Он је истакао да је од 748 станова намењених припадницима система одбране додељено 490, и да је могуће добијање још 31 стана за расподелу.

Шурлан је наговестио да су, у оквиру пројекта, сви грађевински радови окончани, и да ће остатак нераспоређених станова релативно брзо бити додељен припадницима система одбране. Према његовим речима сарадња с Министарством одбране је веома добра, те је изразио жељу да тако буде и у будућим пројектима.

Пројекат изградње станова, у сарадњи с Грађевинском дирекцијом Србије, почео је у јануару 2011. године. На локацији некадашње касарне, која обухвата 42 хектара површине, гради се стамбено-пословни комплекс с 4616 станова, 156 локала, 1430 гаражних и 3300 отворених паркинг места. Министарству одбране припада 21 одсто бруто провршине простора у насељу „Степа Степановић“ за решавање стамбеног питања припадника Војске Србије.





photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Изјава станара | FLV
Министар одбране Небојша Родић | FLV
Додела кључева | FLV