Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.12.2013.

Novi stanovi u naselju „Stepa Stepanović“



Ministar odbrane Nebojša Rodić uručio je danas ključeve novoizgrađenih stanova na lokaciji bivše kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Beogradu, u objektu 3A, aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. U naredna dva dana, biće useljeno 87 porodica.

Dodeli ključeva prisustvovali su državni sekretar Zoran Đorđević, pomoćnica ministra za materijalne resurse Jasminka Todorov, načelnik Uprave za ljudske resurse general-major Slađan Đorđević, zatim načelnik Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse pukovnik Milan Sladoje, načelnik Vojnograđevinskog centra „Beograd“ potpukovnik Davorko Palikuća i direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

Ministar Rodić poručio je svima koji rade u sistemu odbrane da budu podsticaj onima koji čekaju rešenje stambenog problema.

- Do danas je u nove stanove useljeno 589 porodica pripadnika sistema odbrane. Ne samo u Beogradu, već je određeni broj stanova dodeljen u drugim garnizonima u Srbiji. Nastavićemo tako. Danas, 41 porodica ulazi u nove stanove, sutra 46, i ostaje za raspodelu još 142 stana. To nas obavezuje da gledamo kako ćemo započeti novi ciklus – stariji odlaze u penziju, a mladi završavaju Vojnu akademiju i očekuju pomoć države, jer obavljaju jedan od najčasnijih poslova, rekao je ministar odbrane i poželeo svima mnogo zdravlja i uspeha u novim stanovima.

Pukovnik Sladoje rekao je da projekat dodele stanova ide prema planu, dobrom dinamikom. On je istakao da je od 748 stanova namenjenih pripadnicima sistema odbrane dodeljeno 490, i da je moguće dobijanje još 31 stana za raspodelu.

Šurlan je nagovestio da su, u okviru projekta, svi građevinski radovi okončani, i da će ostatak neraspoređenih stanova relativno brzo biti dodeljen pripadnicima sistema odbrane. Prema njegovim rečima saradnja s Ministarstvom odbrane je veoma dobra, te je izrazio želju da tako bude i u budućim projektima.

Projekat izgradnje stanova, u saradnji s Građevinskom direkcijom Srbije, počeo je u januaru 2011. godine. Na lokaciji nekadašnje kasarne, koja obuhvata 42 hektara površine, gradi se stambeno-poslovni kompleks s 4616 stanova, 156 lokala, 1430 garažnih i 3300 otvorenih parking mesta. Ministarstvu odbrane pripada 21 odsto bruto provršine prostora u naselju „Stepa Stepanović“ za rešavanje stambenog pitanja pripadnika Vojske Srbije.





photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава станара | FLV
Министар одбране Небојша Родић | FLV
Додела кључева | FLV