Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2013.

Посета представника председавајућег ОЕБС-а




Помоћник министра за политику одбране  Мирослав Јовановић примио је личног представника председавајућег ОЕБС-а  за  члан ~IV~ анекса 1Б Дејтонског мировног споразума генерал-мајора Микелеа Тореса са сарадницима.

Разговарано је  о унапређењу сарадње у вези са реализацијом обавеза БиХ,  Републике Хрватске, Црне Горе и Републике Србије, као страна у споразуму.  Основни циљ састанка био је информисање о резултатима  завршеног 51. састанка Подрегионалне консултативне комисије, одржаног у Београду 29. и  30. октобра,  којим је преседавала Република Србија.

Генерал Торес оценио је да је Република Србија лидер у региону по професионалности, организованости и начину извршавања обавеза у  области контроле наоружања и да има добро разрађен и функционалан систем који  то обезбеђује. Он је истакао да министарства одбране и спољних послова  Републике Србије у потпуности и квалитетно извршавају све обавезе које  проистичу из споразума и истакао професионалност Верификационог центра Управе за међународну војну сарадњу у имплементацији споразума.