Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2013.

Poseta predstavnika predsedavajućeg OEBS-a




Pomoćnik ministra za politiku odbrane  Miroslav Jovanović primio je ličnog predstavnika predsedavajućeg OEBS-a  za  član ~IV~ aneksa 1B Dejtonskog mirovnog sporazuma general-majora Mikelea Toresa sa saradnicima.

Razgovarano je  o unapređenju saradnje u vezi sa realizacijom obaveza BiH,  Republike Hrvatske, Crne Gore i Republike Srbije, kao strana u sporazumu.  Osnovni cilj sastanka bio je informisanje o rezultatima  završenog 51. sastanka Podregionalne konsultativne komisije, održanog u Beogradu 29. i  30. oktobra,  kojim je presedavala Republika Srbija.

General Tores ocenio je da je Republika Srbija lider u regionu po profesionalnosti, organizovanosti i načinu izvršavanja obaveza u  oblasti kontrole naoružanja i da ima dobro razrađen i funkcionalan sistem koji  to obezbeđuje. On je istakao da ministarstva odbrane i spoljnih poslova  Republike Srbije u potpunosti i kvalitetno izvršavaju sve obaveze koje  proističu iz sporazuma i istakao profesionalnost Verifikacionog centra Uprave za međunarodnu vojnu saradnju u implementaciji sporazuma.