Министарство одбране Републике Србије
 
23.09.2013.

Сарадња са Уједињеним Краљевством у области европских интеграција



Помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић разговарао је у Министарству одбране са амбасадором Уједињеног Краљевства у Политичко-безбедносном комитету Европске уније Њ. Е. Џулијаном Брајтвејтом. На састанку су размењена мишљења о сарадњи у области европских интеграција.

Помоћник министра Јовановић том приликом је истакао да Србија цени подршку  те земље за ангажовање Министарства одбране и Војске Србије у оквиру Заједничке безбедносне и одбрамбене политике Европске уније. Јовановић је Брајтвејта упознао са учешћем представника МО и ВС у операцијама за управљање кризама ЕУ и осталим активностима у оквиру сарадње са ЕУ.  Он је оценио да би помоћ Уједињеног Краљевства у преговарачком процесу значајно допринело убрзању тока преговора Републике Србије са ЕУ.

Амбасадор Брајтвејт је пренео заинтересованост Уједињеног Краљевства да подржи активности Министарства одбране Републике Србије у тежишним областима Заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ.

Постигнута је обострана сагласност да се у наредном периоду сагледају модалитети сарадње и помоћи Уједињеног Краљевства Министарству одбране Републике Србије у области Заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ.