Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.09.2013.

Saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom u oblasti evropskih integracija



Pomoćnik ministra za politiku odbrane Miroslav Jovanović razgovarao je u Ministarstvu odbrane sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Političko-bezbednosnom komitetu Evropske unije Nj. E. Džulijanom Brajtvejtom. Na sastanku su razmenjena mišljenja o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Pomoćnik ministra Jovanović tom prilikom je istakao da Srbija ceni podršku  te zemlje za angažovanje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije. Jovanović je Brajtvejta upoznao sa učešćem predstavnika MO i VS u operacijama za upravljanje krizama EU i ostalim aktivnostima u okviru saradnje sa EU.  On je ocenio da bi pomoć Ujedinjenog Kraljevstva u pregovaračkom procesu značajno doprinelo ubrzanju toka pregovora Republike Srbije sa EU.

Ambasador Brajtvejt je preneo zainteresovanost Ujedinjenog Kraljevstva da podrži aktivnosti Ministarstva odbrane Republike Srbije u težišnim oblastima Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.

Postignuta je obostrana saglasnost da se u narednom periodu sagledaju modaliteti saradnje i pomoći Ujedinjenog Kraljevstva Ministarstvu odbrane Republike Srbije u oblasti Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU.