Министарство одбране Републике Србије
 
19.09.2013.

Отворена Регионална војномедицинска конференција



Друга регионална војномедицинска конференција отворена је данас у Дому Гарде на Топчидеру. Дводневну манифестацију свечано је отворио државни секретар у  Министарству одбране Зоран Ђорђевић.

Он је том приликом пожелео добродошлицу свим учесницима конференције која је, како је рекао „веома важна за овај регион“, и у име Министарства одбране пожелео „успешну конференцију, плодотворне разговоре, успех у раду и пријатан боравак у Србији“.

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. Зоран Поповић истакао је да је за Министарство одбране веома значајно да буде домаћин тако важне војномедицинске конференције. Он је додао да је Србија веома поносна на војно здравство које има, и да су, због дуге традиције, Војномедицинска академија, Војномедицински центар, војне болнице у Нишу и Новом Саду веома поштоване медицинске установе међу грађанима наше земље.

Регинонална војномедицинска конференција у Београду угостила је 42 учесника из 14 земаља, углавном балканских и југоисточних, а уз подршку Краљевине Норвешке и Сједињених Америчких Држава. Учесницима су се, уз поруке добродошлице, обратили и капетан морнарице Гунар Хелое (Норвешка) и пуковник Џон Мичел (САД) који су истакли важност регионалне сарадње у области војног здравства, као и сарадњу Србије с НАТО-ом, у оквиру Програма "Партнерство за мир".

Конференција садржи презентације и панел дискусије о војномедицинској сарадњи на Балкану, развоју војне медицине, "паметној одбрани" ~(smart defence)~  - концепту којим се  лакше превазилази економска криза у одбрамбеној политици и друго.



photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Отварање | FLV